KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

VIII Tydzień Promocji Zdrowia

W dniach 01.04 - 05.04 2019 r.  w naszej szkole odbywał się  VIII Wiosenny Tydzień Promocji Zdrowia pod hasłem: "Bez agresji i złości  - uśmiech częściej na twarzy gości".

Podczas tego tygodnia prowadzono  szereg działań, które miały na celu kształtowanie umiejętności radzenia sobie ze swoimi emocjami. Były to m.in.:
- zajęcia edukacyjne dotyczące doskonalenia umiejętności nazywania, rozpoznawania i pokazywania swoich uczuć;
- zajęcia z profilaktyki uzależnień: "Stop dopalaczom - wybieramy zdrowie";
- zorganizowanie w Bibliotece Miejskiej w Łodzi Filia 78, ul. Tatrzańska 124 zajęć dotyczących kształtowania  w świadomości dziecka pozytywnego obrazu samego siebie oraz poznania przyczyn stresu i agresji;
- przeprowadzenie (dla dzieci z Przedszkola Miejskiego nr 126 ul. Broniewskiego 101/013 w  Łodzi zajęć ruchowych i ekologicznych  pod hasłem "Wyzwól w sobie moc"; 
- konkurs na logo nt. "Bez agresji i złości  - uśmiech częściej na twarzy gości";
- zajęcia relaksacyjne, plastyczne itp.

Zorganizowanie dni tygodnia pod hasłem:
Poniedziałek - Przywitaj każdego serdecznie - w tym dniu ubieramy się na kolor zielony;
Wtorek - Uśmiechnij się radośnie - w tym dniu ubieramy się na kolor żółty;
Środa - Powiedz lub napisz komuś coś miłego - w tym dniu ubieramy się na kolor niebieski;
Czwartek - Mów często: "proszę" i "dziękuję" - w tym dniu ubieramy się na kolor pomarańczowy;
Piątek - Bądź koleżeński. Pomagajmy sobie nawzajem -  w tym dniu ubieramy się na kolorowo z kolorów j/w;