KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Ważne daty

2019

2 września (poniedziałek)

Rozpoczęcie roku szkolnego 2019/2020

14 października (poniedziałek)

Dzień Nauczyciela

1 listopada (piątek)

Wszystkich Świętych

11 listopada (poniedziałek)

Święto Niepodległości

6 grudnia (piątek)

Mikołajki

23 (poniedziałek) – 31 (wtorek) grudnia

Zimowa przerwa świąteczna

 24 grudnia (wtorek)

Wigilia

25 (środa) – 26 (czwartek) grudnia

Boże Narodzenie

2020

1 stycznia (środa)

Nowy Rok

6 stycznia (poniedziałek)

Trzech Króli

13 – 26 stycznia

Ferie zimowe

9 (czwartek) – 14 (wtorek) kwietnia

Wiosenna przerwa świąteczna

12 (niedziela) – 13 kwietnia (poniedziałek)

Święta Wielkanocne

1 maja (piątek)

Święto Pracy

2 maja (sobota)

Dzień Flagi

3 maja (niedziela)

Święto Konstytucji 3 Maja

1 czerwca (poniedziałek)

Dzień Dziecka

11 czerwca (czwartek)

Boże Ciało

26 czerwca (piątek)

Zakończenie roku szkolnego

29 czerwca – 31 sierpnia

Wakacje

I półrocze – 1 września 2019 r. – 12 stycznia 2020 r.

II półrocze – 13 stycznia 2020 r.  – 26 czerwca 2020 r.