KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Innowacje

Zajęcia lekcyjne:
  1. Innowacja pedagogiczna o charakterze programowym z wykorzystaniem treści ekologicznych w edukacji wczesnoszkolnej przez p. Aleksandrę Tybinkowską w klasie III a
  2. Innowacja pedagogiczna o charakterze programowym pt. "Wykorzystanie treści edukacji europejskiej w edukacji wczesnoszkolnej" przez p. Katarzynę Kieszek w klasie III b;
  3. Innowacja "Ster na kodowanie" realizowana w klasie II c przez p. Monikę Kopcewicz; celem innowacji jest kształtowanie od najmłodszych lat umiejętności samodzielnego programowania, myślenia logicznego niezbędnego do rozwiązywania problemów i zadań, rozwijanie uzdolnień oraz zainteresowań informatycznych wśród dzieci;
  4. Innowacja "Biology to go" - "Biologia dla bystrzaków" przeznaczona jest dla uczniów klasy siódmej (a w przyszłym roku ósmej). Jest dedykowana nauczaniu w klasach dwujęzycznych, poprzez wprowadzanie elementów języka angielskiego na lekcjach biologii.
Zajęcia pozalekcyjne:
  1. Innowacja pedagogiczna o charakterze programowym Szkolnego koła zainteresowań ekologiczno – prozdrowotnego dla klas IV - VIII "Żyję zdrowo i ekologicznie"  przez p. Dorotę Matuszewską – Temech;
  2. Innowacja pedagogiczna o charakterze programowym Szkolnego koła zainteresowań dla klas IV - VIII "Koło Młodego Badacza" przez p. Dorotę Matuszewską – Temech;