Smacznie, zdrowo, kolorowo - przygotowanie kanapek przez uczniów klasy I b
Uczniowie klasy 1b już wiedzą, żeby zdrowo się odżywiać, należy jeść urozmaicone posiłki. Zdrowa kanapka powinna być stałym elementem zdrowej diety. W końcu kanapki często jemy na śniadanie czy na kolację. Kanapkę bierzemy także do szkoły. Dlatego warto zadbać, by znalazły się w niej wartościowe produkty. Z czego powinna się składać zdrowa kanapka dowiedzieli się uczniowie klas Ib. W dniu 18.11.2022 roku wypróbowali pomysły na zdrowe kanapki w trakcie zajęć wykorzystując: warzywa, tłuszcze, produkty mleczne, produkty pełnoziarniste, nabiał, wędliny i wyroby mięsne. Można śmiało powiedzieć, że dzieci zadanie wykonały doskonale. Kanapki nie tylko były smaczne, zdrowe, ale i pięknie ozdobione. Pamiętać należy, że najlepiej smakują kanapki wykonane własnoręcznie. I ta maksyma sprawdziła się tu doskonale, gdyż największe niejadki zjadały swoją porcję z apetytem. To była bardzo kolorowa i smakowita lekcja.