KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

List od Dyrektora Szkoły na pożegnanie roku szkolnego

Szanowni Państwo, Drodzy Nauczyciele, Kochani Uczniowie,

Dziś kończymy rok szkolny 2019/2020. Rok, który był pod wieloma względami inny od tych które znamy.

Od 25 marca 2020 r. decyzją Ministra Edukacji Narodowej nauczanie w tradycyjny sposób zmieniło się na system zdalnego nauczania. Wymagało to całkowitej zmiany organizacji pracy, od nauczycieli kreatywności oraz wykorzystania innych niż dotychczas metod nauczania, zaś uczniowie musieli przyzwyczaić się do nowego sposobu uczenia się. Potrzebne było wsparcie rodziców, którzy mimo swoich codziennych obowiązków musieli wspierać swoje dzieci w szkolnych obowiązkach. Było to duże wyzwanie dla wszystkich.

Choć początki były bardzo trudne, każdy kolejny tydzień był coraz lepszy. Stale towarzyszyły nam jednak zmienne emocje. Lęk przed zakażeniem, troska o najbliższych, aż w końcu tęsknota za szkołą, koleżankami, kolegami oraz nauczycielami.

Dzięki zaangażowaniu wszystkich nauka na odległość przebiegała bez większych problemów.

Wszystkim tym, którzy przez wiele tygodni rzetelnie i z entuzjazmem wykonywali swoje obowiązki serdecznie dziękuję.

Dziękuję wszystkim uczniom za wypełnianie swoich szkolnych zadań. Jestem dumna, że wielu z was otrzymuje świadectwa z wyróżnieniem, srebrne tarcze i stypendia motywacyjne. Wiem, że każdy odniósł sukces na miarę swoich możliwości. Gratuluję.

Słowa uznania kieruję do nauczycieli, pedagogów, pracowników administracji i obsługi, którzy w zmienionych warunkach dzielnie podejmowali nowe wyzwania, nowe obowiązki.

Serdecznie dziękuję rodzicom za okazaną pomoc, cierpliwość i wsparcie swoich dzieci.

Jestem przekonana, że wszyscy będziemy czerpać naukę i doświadczenie na przyszłość.

Szczególne słowa kieruję do uczniów klas ósmych. Po otrzymaniu świadectw ukończenia szkoły podstawowej będziecie mieć za sobą pierwszy etap nauki. Każdy z was pójdzie w swoją stronę, zajmie się czymś innym. Pielęgnujcie wspomnienia. Nie zapomnijcie o chwilach spędzonych razem.

Przed nami upragnione wakacje, czas letniego i zasłużonego wypoczynku.

Nikt nie wie, co będzie w przyszłości, ale już dziś życzę wszystkim aby każdy dzień był ciekawy, atrakcyjny, ale przede wszystkim bezpieczny. Życzę dużo zdrowia i wielu pozytywnych emocji. Wierzę, że pełni uśmiechu i pozytywnej energii wszyscy od września wrócimy do szkoły.

Anna Jagielska

Dyrektor Szkoły Podstawowej nr 64
im. H. Ch. Andersena w Łodzi

26 czerwca 2020 r