KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

1% podatku

Rozliczając swoje dochody podczas składania zeznania rocznego w Urzędzie Skarbowym za rok 2020, każdy może przeznaczyć 1% swojego podatku na rzecz Krajowego Stowarzyszenia pomocy Szkole z dopiskiem „dla SP64 w Łodzi”. Nasza szkoła należy do Krajowego Stowarzyszenia Pomocy Szkole (KSPS), które corocznie przyznaje naszym najzdolniejszym uczniom stypendia naukowe.
Krajowe Stowarzyszenie Pomocy Szkole posiada status Organizacji Pożytku Publicznego.
Prosimy Państwa oraz rodziny i znajomych do wzięcia udziału w akcji.
Co należy zrobić?
W formularzu PIT- 36 lub PIT- 37 należy umieścić:
- numer KRS Krajowego Stowarzyszenia Pomoce Szkole
0 0 0 0 1 0 3 9 9 0 z dopiskiem „dla SP64 w Łodzi”
Musimy dokonać przelewu na konto organizacji wpisując:
- Imię, nazwisko i adres wpłacającego
- Kwotę wpłaty
- Tytuł przelewu: „dla KSPS 1% podatku zgodnie
z art. 27 ustawy koniecznie ze wskazaniem „dla SP64 w Łodzi”.
Numer rachunku: 19 1020 1097 0000 7102 0094 0015